Anneke Bosch - FynBosch Design

TEXTIELTECHNIEKEN

Geïnspireerd door de natuur, beïnvloed door kunst en design, gedreven door balans, gemotiveerd in eenvoud en het delen van de rust van organisch leven; dit is wat mij, Anneke Bosch, drijft om te creëren.

Opgegroeid in Zuid-Afrika, waar natuur, kleur en textuur een constant onderdeel van het leven is. Waar mijn kindertijd mij de waardering gaf voor de simpele dingen die ons elke dag omringen. De groenachtig gele grassen waar mijn voeten altijd thuis zijn, waar zoemende insecten altijd de perfecte achtergrondmuziek van het leven is, de delicate flora die geheime huizen biedt aan vele fauna, een wonderbaarlijk wereld van kleuren en vormen. Een wereld van pracht wordt onthuld wanneer we onze ogen openen.

Dit gevoel heb ik uit mijn leven gehaald en probeer ik te exposeren in FynBosch Design. De naam FynBosch is geïnspireerd op de delicate Zuid-Afrikaanse flora van fynbos die alleen daar lokaal groeit, in combinatie met mijn achternaam. Trouw blijven aan mezelf en de wortels waar mijn grootste inspiratie vandaan komt.

Nu gevestigd in Nederland, verzamel ik wilde flora lokaal of op reis om betaalbare organische kunstwerken te maken. De natuur terug in huis halen. Er is een fijne balans in de natuur die ik probeer te weerspiegelen in elk afzonderlijk stuk. Ik gebruik alleen natuurlijke materialen en vezels zoals mohair, wol, katoen, linnen, bamboe en zijde. De flora zelf wordt ook natuurlijk gehouden om de kwetsbaarheid van het leven te weerspiegelen. Een Herinnering om ons te concentreren op de rauwe schoonheid die ons dagelijks omringt.

Elk stuk is beïnvloed door de overvloed van de natuur en liefdevol gemaakt met veel aandacht voor detail.

WERK

CONTACT

Blauwe Gans 7
1423PT Uithoorn

T. 0657307781
E. anneke.bosch@yahoo.com
W. www.fynboschdesign.com

MEER TEXTIELTECHNIEK

Ik werk sinds 2004 als beeldend kunstenaar met het medium textiel. Het landschap is mijn uitgangspunt en dan bezien vanuit…