Boudewijn Creuzberg

KERAMIEK

Boudewijn Creutzburg geeft handdraaien met klei voor kinderen en volwassenen bij Crea

Iedereen kan werken met klei en leren pottenbakken. Lekker met de vingers in de klei om zo iets moois te maken.
Het start met het leren van de technieken of het nou voor het handvormen of draaien geldt. Voor het handvormen zijn er een boel gereedschappen aanwezig om mooi te kunnen modelleren en voor het draaien zijn 8 elektrische draaischijven aanwezig, maar ook 4 traditionele ambachtelijke schopschijven. Er is wel enige doorzettingsvermogen nodig om je de techniek stap voor stap eigen te maken.

Naast de beeldende factor is de sociale factor belangrijk. Mensen leren van elkaar. Er is een wisselwerking tussen gevorderden en beginners, iedereen helpt elkaar met advies. Die vaste avond in de week is belangrijk voor de continuïteit en voor de ontspanning, even lekker er tussenuit, weg van alledag. Het doel van de cursus voor de kinderen is vooral creatief bezig zijn in een groep waar ze zich veilig kunnen voelen. De cursus is laagdrempelig en openbaar toegankelijk. Je kunt komen kijken, sfeer proeven of op proefles.

De cursisten
De cursisten vinden Boudewijn een soort magiër, hij weet door zijn lange ervaring overal een oplossing voor te vinden. Boudewijn geeft ruimte voor eigen ideeën.

Boudewijn Creutzburg
Is jarenlang creatief therapeut in de jeugdzorg geweest. Ik zorg, zodra de techniek eigen is, dat de cursisten zoveel mogelijk zich zelfstandig ontwikkelen, met mijn begeleiding en adviezen. Dit gaat op voor zowel de volwassenen als de kinderen.
Je haalt het beste bij ze naar boven en de cursisten staan versteld van zichzelf over hun eigen capaciteiten. Je steunt mensen, geeft ze zelfvertrouwen en brengt ze op grote hoogten.

Leus: ‘Creatieve mensen hebben geen rommel, ze hebben overal ideeën liggen
Motto: ‘KOMT GOED!’

WERK

CONTACT

Stichting Crea
Grevelingen 56
1423 NR  Uithoorn

T. 06-47849113
E. crea@xs4all.nl
W. crea-uithoorn.com

MEER KERAMIEK

Martina Dielen is docente keramiek bij Crea Uithoorn. Vanuit een stuk klei iets creëren is magisch. Iedereen kan het leren…