Jan Nijland

SCHILDEREN | TEKENEN

Jan Nijland is docent bij Crea Uithoorn en geeft daar op donderdagmiddag schilderen in gemengde technieken.

Jan is meer animator dan docent, volgens een trouwe cursist van hem, hij enthousiasmeert voor grote meesters en leert je nieuwsgierig te zijn en te zoeken naar kleuren en vormen.

Hij nodigt uit tot experimenteren en met durf iets te maken, waarna je dan ziet wat er goed gaat en wat niet. Hij vertelt je iets en duwt je in richtingen waarover je je verbaast dat jij dat kan. Een werk dat gereed is maakt je dan trots op jezelf.
Het werken in een groep, zoals alle cursussen bij crea worden gegeven, heeft meer een sociaal karakter. De combinatie tussen het leren nieuwsgierig te zijn, kennis op te doen van de kunstgeschiedenis en soms gezellig met elkaar een borrel doen, maakt dit een fijne cursus met onverwachte kwaliteiten van de deelnemers.

De cursisten
De cursisten hebben allemaal een eigen reden om te schilderen bij Jan. Of het nou het commentaar van Jan is op hoe iets tot stand komt, het discussiëren over vakmanschap of over hoe een bepaald schilderij tot stand is gekomen. Het is een gezellige cursus waar je ook nog veel leert.

Jan Nijland, kunstschilder
Mijn werk is expressionistisch en hiervoor experimenteer ik met flexibiliteit van kleur en vorm. Ik wil graag aan alles wat ik maak een gevoelswaarde meegeven.

WERK

CONTACT

Stichting Crea
Grevelingen 56
1423 NR  Uithoorn

T. 06-47849113
E. crea@xs4all.nl
W. crea-uithoorn.com

MEER SCHILDEREN | TEKENEN

Louise Prins, woont en werkt in Uithoorn, heeft haar hele leven getekend en geschilderd. Ze is een autodidact en heeft…

Ella de Nijs is docente schilderen bij Crea Uithoorn. De transparantie, en de spontaniteit, zijn heel karakteristiek voor de wijze…

Arlet is docente teken- en schilderen bij Stichting Crea in Uithoorn. Zij geeft drie cursussen, het Open atelier, Portrettekenen en…

Mijn naam is Astrid van Zelst, kunstzinnig vaktherapeut beeldend van Kleur is Kracht in Uithoorn en ik help jou om…

Naast gebruik van olie, acryl, aquarel en zeefdruk, gebruik ik de Ipad. Met een Apple Pencil teken ik met een…