Janneke de Horde

SIERADEN | EDELSTENEN | EDELSMEDEN

Janneke de Horde is docente edelsmeden bij Crea Uithoorn.

Het vak edelsmeden is het maken van sieraden van diverse metalen zoals koper, zilver en goud en Janneke leert je dit op de maandagavond. In een gezellige sfeer kan je kennismaken met alle elementen van het edelsmeden zoals materiaalkennis en de toepassingen van de te gebruiken technieken en gereedschappen. Daarnaast leer je jouw concentratie en fijne motoriek te verbeteren en jouw eigen sterke kanten te ontdekken door het werken met kleine fijne onderdelen en die tot een mooi, draagbaar en uniek sieraad te maken.

De cursisten van Janneke zijn van beginner tot gevorderd, maar ondanks dat ieder op zijn eigen niveau werkt helpt iedereen elkaar. Dat is het fijne aan werken in een groep.

De cursisten
Voor de cursisten is het een avondje uit. Met meegebrachte stenen een mooi sieraad maken en zelfs van oude sieraden nieuwe sieraden maken.

Janneke de Horde
Ik geef mensen de gelegenheid te ontdekken wat ze graag willen maken en welke techniek ze willen gebruiken. Ik ben er om te helpen als mensen dat nodig hebben en geef soms hints in een richting die een cursist zelf niet bedenkt. Mijn eigen werk is strak en minimalistisch en met het edelsmeden kan ik al mijn creativiteit de vrije loop geven.

WERK

CONTACT

Stichting Crea
Grevelingen 56
1423 NRĀ  Uithoorn

T. 06-47849113
E. crea@xs4all.nl
W. crea-uithoorn.com

MEER SIERADEN | EDELSTENEN | EDELSMEDEN

Jeroen van Pesch is docent edelsmeden bij Crea Uithoorn. Als je het geheim van de smid wilt leren kennen en…