AlexP

INTERACTIEVE DIGITALE KUNST

AlexP bestaat uit Alex Prooper (1963, Purmerend) en Simone van Dam (1973, Vught). In Uithoorn is het werk Fotoboulevard Uithoorn van AlexP vooral bekend. Dit tijdelijke werk heeft een aantal jaar aan de Wilhelminakade gestaan tijdens de bouwwerkzaamheden van het nieuwbouwproject de Rede.

Alex Prooper is (digitaal) media kunstenaar. Hij studeerde natuurkunde, maar kwam meer dan 35 jaar terug te werken in de software industrie als ontwerper en programmeur voor allerlei soorten computers en operating systems. Gaandeweg richtte hij zich steeds meer op het maken van kunst met behulp van zelfgeschreven software, en sinds ruim tien jaar is hij fulltime kunstenaar.

Simone van Dam heeft aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam gestudeerd, en heeft de laatste 15 jaar samengewerkt met Alex.

Het werk van AlexP is altijd technisch van aard, maar is vaak gebaseerd op of afgeleid van natuurlijke verschijnselen. Zij onderzoeken systemen en de patronen en gedragingen die het resultaat zijn van deze systemen. De laatste jaren betrekken zij steeds vaker de toeschouwer bij het systeem in het kunstwerk, waardoor het werk interactief wordt.

AlexP laat werk in binnen- en buitenland zien op tentoonstellingen, op festivals, in galeries, en in musea. Ze hebben werk gemaakt voor grote bedrijven als Shell, Unilever, Bijenkorf en KPN, maar ook kleine werken in opdracht van particulieren. De afgelopen jaren is hun werk o.a. te zien geweest tijdens Light City Baltimore (USA), het Amsterdam Light Festival, het Amsterdam Dance Event, Festival Boulevard en het Jeugdfilmfestival (BE).

WERK

CONTACT

Meerlaan 15
1421TM Uithoorn

T. 0297-591861
E. info@alexp.nl
W. www.alexp.nl

MEER OVERIG

Sinds begin 2019 ben ik begonnen met het werken met hout en epoxy, woon in De Kwakel, werk vanuit mijn…

Frans Hakkemars speelt solo Jan Klaassen-voorstellingen in kleine theaterzalen, op scholen, bibliotheken, straattheater(kinder)voorstelling en tussen de schuifdeuren aan huis.