Lenneke Heijjer / Knaphout

HOUTBEWERKING

Ik woon in De Kwakel en werk vanuit mijn atelier in Aalsmeer. Begin 2019 ben ik begonnen met het werken met hout en epoxy. Hout inspireert mij tot het maken van iets moois. Elk stuk hout heeft zo zijn eigen kenmerken en uitstraling. In mijn atelier werk ik onder andere met Nederlandse houtsoorten zoals eikenhout, grenen, appelbomenhout, beuken- en berkenhout. Maar ook met diverse buitenlandse houtsoorten zoals o.a. Amerikaans notenhout, olijfbomenhout. Hout en epoxy gaan goed samen. Epoxy is een kleurloze giethars, die je d.m.v. pigmenten op kleur kan brengen. Hout in combinatie met epoxy in diverse kleuren wordt één uniek object.

Het begint altijd met de zoektocht naar dat ene mooie stuk hout met zijn grillige vormen of juist strakke patroon. Van daaruit werk ik toe naar een ontwerp dat bij dat ene stuk hout past. Tijdens het verwerkingsproces is epoxy vloeibaar en leent het zich om het te gieten in allerlei vormen. Met pigmenten kan de epoxy in iedere gewenste kleur worden gemaakt. Na uitharding heeft het zijn vaste vorm gekregen. Dan volgen diverse ambachtelijke nabewerkingen zoals schuren, polijsten en frezen. Het eindproduct wordt met olie of lak afgewerkt.

WERK

CONTACT

Hooilaan 12
1424 SH De Kwakel

T. 06-10683332
E. lenneke@knaphout.nl
W. www.knaphout.nl

MEER OVERIG

Frans Hakkemars speelt solo Jan Klaassen-voorstellingen in kleine theaterzalen, op scholen, bibliotheken, straattheater(kinder)voorstelling en tussen de schuifdeuren aan huis.

Alex Prooper is (digitaal) media kunstenaar. Hij studeerde natuurkunde, maar kwam meer dan 35 jaar terug te werken in de…