Ella de Nijs

BEELDEN

Ella de Nijs is docente beeldhouwen bij Crea Uithoorn.

Tijdens deze cursus kan er in alle ruimtelijke materialen worden gewerkt, zoals alle handmatig te bewerken stenen, maar ook klei en hout. Soms is een combinatie van materialen een spannende ontdekkingsreis. Je leert je eigen ideeën beter vorm te geven en meer inzicht te krijgen in de ruimtelijke werking ervan.

De cursisten
Wat de cursisten bij Ella aanspreekt is de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen om goed je idee en gevoel te kunnen uitdrukken. Ook het helemaal concentreren op jezelf en je beeld wordt als belangrijk ervaren. Het inspireren van elkaar als groep en de uitdaging je verder te laten ontwikkelen dan dat je daarvoor had kunnen bedenken.
En wat iedereen belangrijk vindt is dat de cursussen creatief en ontspannend zijn in een fijne sfeer.

Ella de Nijs
Binnen mijn lessen probeer ik mijn cursisten vooral hun plek/thema op te laten zoeken die bij ze past, en waarbinnen een emotie ligt, die beschreven wordt met een zo eigen handtekening. Zo worden zowel beeldende aspecten als technische vaardigheden doorgenomen, met als doel dit alles in te kunnen zetten om tot een stijl te komen die individueel en uniek is.

WERK

CONTACT

Stichting Crea
Grevelingen 56
1423 NR  Uithoorn

T. 06-47849113
E. crea@xs4all.nl
W. crea-uithoorn.com

MEER BEELDEN

Bronzen beelden gemaakt door een beeldend-kunstenaar met groene vingers. Zo zou je mijn werk kunnen omschrijven.

Rond 2000 maakte ik mijn eerste beeldje van speksteen, het duurde nog een aantal jaren eer ik echt de smaak…