Mark Van Kuppevelt

BEELDEN

Bronzen beelden gemaakt door een beeldend-kunstenaar met groene vingers. Zo zou je mijn werk kunnen omschrijven. Een recensent omschreef mijn werk eens als: ‘Als geen ander weet de beeldend-kunstenaar, die zijn carrière begon als meester in de bloemsierkunst, in zijn werk de kracht én kwetsbaarheid van de natuur te bundelen in brons. Je ziet enerzijds de vergankelijkheid, gedreven door de seizoenen. Een vergane tulp, een ontluikende lotusbloem. Maar ook de krachtige wijd uitslaande vleugels van een zwaan. Bevroren in brons. Voor de eeuwigheid’.

Al jaren maak ik beelden, vrij en in opdracht, voor in tuinen en huizen. Net als gedenkobjecten, zoals urnen. Mijn ‘handtekening’ is inmiddels voor velen herkenbaar. Inspiratie haal ik vooral uit mijn eigen omgeving. Mijn atelier, tevens de vaste locatie van Creatief Centrum Amstelland, grenst aan de Amstel en is gelegen aan de groene rand van het Noord-Hollandse De Kwakel. Een verborgen Hof van Eden, tussen Amstelveen, Aalsmeer.

WERK

CONTACT

Atelier Mark van Kuppevelt
banken 1 B
1424 PS  De Kwakel

T. 06-54981504
E. markvankuppevelt@gmail.com
W. www.markvankuppevelt.nl

MEER BEELDEN

Ella de Nijs is docente beeldhouwen bij Crea Uithoorn. Tijdens deze cursus kan er in alle ruimtelijke materialen worden gewerkt,…

Rond 2000 maakte ik mijn eerste beeldje van speksteen, het duurde nog een aantal jaren eer ik echt de smaak…