Ella de Nijs

SCHILDEREN | TEKENEN

Ella de Nijs is docente schilderen bij Crea Uithoorn.

De transparantie, en de spontaniteit, zijn heel karakteristiek voor de wijze van het aquarelleren. Door te experimenteren leer je de verrassende werking van water en verf te kennen. Het is een samenspel van techniek en toeval.
Ook de oude schildertechnieken komen aan bod en kunnen een breder palet aan mogelijkheden bieden om te groeien naar een persoonlijke werkwijze, stijl en gemaakt werk.

De cursisten
Belangrijk in de lessen vinden de cursisten het verder ontwikkelen van vaardigheden om je goed te kunnen uitdrukken. Ook het sociale aspect; het samenkomen in een prettige omgeving, en dit te delen. Het inspireren van elkaar, en de feedback krijgen van de docent. De ontdekkingstocht in jezelf, en een moment te hebben, je daar helemaal op te kunnen concentreren.

Ella de Nijs
Binnen mijn lessen probeer ik mijn cursisten vooral hun plek/thema op te laten zoeken die bij ze past, en waarbinnen een emotie ligt, die beschreven wordt met een zo eigen handtekening. Zo worden zowel beeldende aspecten als technische vaardigheden doorgenomen, met als doel dit alles in te kunnen zetten om tot een stijl te komen die individueel en uniek is.

WERK

CONTACT

Stichting Crea
Grevelingen 56
1423 NRĀ  Uithoorn

T. 06-47849113
E. crea@xs4all.nl
W. crea-uithoorn.com

MEER SCHILDEREN | TEKENEN

Naast gebruik van olie, acryl, aquarel en zeefdruk, gebruik ik de Ipad. Met een Apple Pencil teken ik met een…

Jan Nijland is docent bij Crea Uithoorn en geeft daar op donderdagmiddag schilderen in gemengde technieken. Jan is meer animator…

Schilderen met olieverf is voor mij het mooiste wat het is! Mijn vak is bloemsierkunst, maar omdat ik niet meer…

Louise Prins, woont en werkt in Uithoorn, heeft haar hele leven getekend en geschilderd. Ze is een autodidact en heeft…

Piet Reekers is docent schilderen met olieverf bij Crea Uithoorn. Olieverf heeft als geen ander materiaal heel veel mogelijkheden. Je…