Ida ter Haar

SCHILDEREN | TEKENEN

In de jaren negentig ligt mijn volledige focus op schilderen, waarbij ik mij vooral toeleg op het maken van aquarellen. Mijn onderwerpen omvatten Franse huizen, bloemen en stillevens. De bloemen uit mijn bloementuin vormen het uitgangspunt voor veel van mijn werk.

Mijn werk valt op tijdens verschillende tentoonstellingen en trekt de aandacht van gerenommeerde uitgeverijen zoals Fitting Image en later Brunot, het tijdschrift Margriet, internationale Kinderhulp en Friesche Vlag. Dit resulteert in mooie opdrachten.

Na verloop van tijd verschuift mijn focus meer naar het kweken van bloemen, het creëren van boeketten en naar kunsteducatie. Het schilderen verdwijnt niet uit mijn leven want ik organiseer verschillende grote verkooptentoonstellingen waarin het werk van kinderen van basis- en middelbare scholen, aan wie ik workshops geeft, te zien en te koop is. Enkele van deze tentoonstellingen vinden plaats in gerenommeerde locaties zoals De Krakeling en het Tropenmuseum in Amsterdam. Prominente figuren zoals burgemeester Cohen, schrijfster Mies Bouhuys en architect Soeters openen de tentoonstellingen.

Als ik lid word van de directie op het Marcanti College in Amsterdam verdwijnt het schilderen en het geven van workshops naar de achtergrond.

Tuinieren blijf ik doen op mijn tuin aan de Vuurlijn bij tuinvereniging ” Achter de Vuurlijn”, waarvan ik ook voorzitter word.

Wanneer ik vroegtijdig stop met werken pak ik het schilderen weer op.
Nu komen mijn twee grote liefdes samen in het beschilderen van glaswerk, geïnspireerd door de pracht van de bloemen uit mijn eigen tuin. Het werken met glasverf biedt nieuwe artistieke mogelijkheden. Met een levendige kleurenpalet en oog voor detail geeft ik glazen objecten een uniek en betoverend karakter. Mijn werk weerspiegelt mijn liefde voor kleur, schoonheid en de natuurlijke wereld.

Op dit moment is een aantal van mijn vazen te zien in Huis van Klei in Haarlem.

WERK

CONTACT

Colijnlaan 22
Uithoorn 1421CA

T. 06-34771860
E. ida.terhaar89@gmail.com

MEER BEELDEN

Mijn naam is Astrid van Zelst, kunstzinnig vaktherapeut beeldend van Kleur is Kracht in Uithoorn en ik help jou om…

Naast gebruik van olie, acryl, aquarel en zeefdruk, gebruik ik de Ipad. Met een Apple Pencil teken ik met een…

Arlet is docente teken- en schilderen bij Stichting Crea in Uithoorn. Zij geeft drie cursussen, het Open atelier, Portrettekenen en…

Piet Reekers is docent schilderen met olieverf bij Crea Uithoorn. Olieverf heeft als geen ander materiaal heel veel mogelijkheden. Je…

Jan Nijland is docent bij Crea Uithoorn en geeft daar op donderdagmiddag schilderen in gemengde technieken. Jan is meer animator…