Martina Dielen

KERAMIEK

Martina Dielen is docente keramiek bij Crea Uithoorn.
Vanuit een stuk klei iets creëren is magisch. Iedereen kan het leren of je nu jong of ouder bent. Je kunt zowel leren draaien op de draaischijf als handvormen. De ene cursist heeft meer affiniteit met handvormen; de ander met draaien. Klei kan je totale rust geven bij het creëren of dit nu een beker is of een sculpturaal werkstuk is, ontstaan uit jouw eigen idee.

Het leerproces wat Martina heeft doorlopen wil ze overbrengen op diegene die geïnteresseerd zijn om het te leren. Je leert de techniek van de basisgrepen toe te passen om zo tot een nieuwe creaties te komen. En de verwondering nadat het uit de glazuurbrand komt, dat kan iedereen zoveel energie geven. Martina begeleid je in alle fases van het maakproces met theoretische en praktische handelingen d.m.v. de klei te vormen, drogen, glazuren en bakken. Zijn de grondbeginselen aangeleerd dan kan je eindeloos creëren en dus je eigen vormtaal vinden in de kunst.

De cursisten
Lekker met de handen in de klei en even helemaal weg uit de dagelijkse realiteit is voor de cursisten een rede om keramiek bij Martina te maken. In de groep is er veel hulp van de medecursisten en de prettige sfeer, deskundige begeleiding en zelfs de historische plek waar Crea gevestigd is, maakt het voor haar cursisten helemaal af.

Martina Dielen
Met de verbeelding en inspiratie van de Japanse cultuur, welke staat voor eenvoud in zijn puurste vorm, creëer ik mijn chawans, theepot of vaas, door strakke vormen en golvende lijnen te laten samenkomen. Mijn keramiek wordt in binnen- en buitenland geëxposeerd. In 1997 de Gerrit Rietveld Academie voltooid, daarna volgde ik de Nederlandse Vakopleiding Keramiek in Gouda. Naast de reguliere keramieklessen organiseer ik exposities, geef workshops in alle leeftijdsgroepen en kinderfeestjes.

WERK

CONTACT

Stichting Crea
Grevelingen 56
1423 NR  Uithoorn

T. 06-47849113
E. crea@xs4all.nl
W. crea-uithoorn.com

MEER KERAMIEK

Boudewijn Creutzburg geeft handdraaien met klei voor kinderen en volwassenen bij Crea. Iedereen kan werken met klei en leren pottenbakken.…