Muziekvereniging Tavenu - De Kwakel

MUZIEK

Muziekvereniging Tavenu uit De Kwakel bestaat uit een blaasorkest en een steelband.

Orkest
Het orkest repeteert wekelijks op dinsdagavond in het dorpshuis “De Quakel”. Het repertoire van het orkest gaat van concertstukken tot popmuziek. De muziekstukken zijn van gemiddeld niveau, 3e of 4e divisie. Het orkest staat onder leiding van een jonge, zeer muzikale dirigent. Kom gerust eens een kijkje nemen op een repetitieavond.

Tavenu verzorgt met eigen docenten de opleiding van de leerlingen.
Vanaf 8 à 9 jaar, maar ook op oudere leeftijd, kun je een instrument leren bespelen binnen de vereniging. Al snel ga je meespelen in het opleidingsorkest. Hier worden eenvoudige stukken aangeleerd en beleef je veel plezier aan het samen muziek maken. Later kun je instromen in het grote orkest.

De muziekinstrumenten krijg je van Tavenu in bruikleen. Je kunt kiezen uit trompet/bugel, saxofoon, trombone, hoorn, euphonium, bariton en bas of slagwerk/percussie. Als je al een muziekinstrument bespeelt, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom bij Tavenu.

Steelband
De steelband bestaat uit muzikanten die op gestemde olievaten spelen, aangevuld met een drummer en effectinstrumenten. Wil je het eens proberen? Kom dan gerust langs op de repetitie op woensdagavond. Of boek een workshop met vrienden, familie of collega’s. Het repertoire bestaat uit Caribische nummers, aangeleerd door de Arubaanse instructeur, aangevuld met bekende liedjes.

De steelband wordt vaak uitgenodigd om met de podiumwagen mee te rijden in optochten zoals corso’s en Sinterklaas inhalen. Ook kan de steelband met de “loopset” optreden tijdens braderieën en kleine optochten.
Voor boekingen mail naar info@steelband-tavenu.nl.

Zowel orkest als steelband treden regelmatig op tijdens concerten en evenementen. Op de zaterdag het dichtst bij 21 juni organiseert Tavenu al sinds 1999 het Midzomeravondfestival op het plein in het centrum van De Kwakel in de eigen muziektent.

Slagwerkgroep
Sinds kort probeert Tavenu weer een slagwerkgroep op te starten, dus slagwerkliefhebbers kunnen ook weer terecht om opgeleid te worden.

CONTACT

Mattenbieslaan 94
3452 AG Vleuten

T. 06-20296807
E. secretariaat@tavenu-dekwakel.nl
W. www.tavenu-dekwakel.nl

MEER MUZIEK

Mijn naam is Jaco Kruijswijk. Ik heb piano gestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam. In 1988 deed ik met succes…

Boukje Jonkheer heeft schoolmuziek en blokfluit gestudeerd aan het Twents Conservatorium en het Utrechts Conservatorium. Na het afronden van beide…

Het Amstel Blazers Collectief bestaat sinds 2015 en is gevestigd in Uithoorn. Het orkest bestaat uit zo’n 20 enthousiaste muzikanten.

Amicitia is een amateurkoor dat al meer dan 65 jaar concerten geeft en zich richt op het klassieke repertoire.

Ik ben geboren in 1998 en ben een Americana-pop singer-songwriter.

ALLE KUNSTMAKERS MUZIEK