Piet Reekers

SCHILDEREN | TEKENEN

Piet Reekers is docent schilderen met olieverf bij Crea Uithoorn.

Olieverf heeft als geen ander materiaal heel veel mogelijkheden. Je kunt er heel dun mee schilderen, maar ook heel dik. Met penseel, paletmes of een lap stof. In de cursus oefenen we met alle mogelijke technieken. Door middel van oefeningen en opdrachten kan iedereen naar eigen inzicht groeien naar een persoonlijke werkwijze. Hierbij ontwikkelen we ook de persoonlijke fantasie. Het is daarnaast altijd mogelijk om zelfstandig te werken, zonder aan de opdracht mee te doen.

Opdrachten worden gegeven om een techniek te oefenen, een stijl te verkennen, of de eigen fantasie te ontwikkelen.
Aan het einde van iedere les bespreken we met de groep het gemaakte werk. De cursus is bedoeld voor mensen met enige ervaring in schilderen en/of tekenen. Maar de cursus staat ook open voor beginners. De verdieping van het eigen werk ontstaat in de les en zeker mede door de uitwisseling met elkaar.

De cursisten
Velen ervaren de les als een mogelijkheid om dingen te ontwikkelen die huis niet lukken, omdat er te veel afleiding is en geen stimulans van anderen. Terwijl sommigen ook inspiratie opdoen om thuis verder uit te werken.

Piet Reekers
Ik ben opgeleid als beeldend kunstenaar en docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Ik geef al meer dan 20 jaar les bij verschillende creatieve instellingen en ben actief als beeldend kunstenaar.

WERK

CONTACT

Stichting Crea
Grevelingen 56
1423 NRĀ  Uithoorn

T. 06-47849113
E. crea@xs4all.nl
W. crea-uithoorn.com

MEER SCHILDEREN | TEKENEN

Naast gebruik van olie, acryl, aquarel en zeefdruk, gebruik ik de Ipad. Met een Apple Pencil teken ik met een…

Ik ben Ellen Schot, kunstschilder en gespecialiseerd in het schilderen van portretten. Meestal werk ik met olieverf op doek.

Schilderen met olieverf is voor mij het mooiste wat het is! Mijn vak is bloemsierkunst, maar omdat ik niet meer…

Mijn naam is Astrid van Zelst, kunstzinnig vaktherapeut beeldend van Kleur is Kracht in Uithoorn en ik help jou om…

Jan Nijland is docent bij Crea Uithoorn en geeft daar op donderdagmiddag schilderen in gemengde technieken. Jan is meer animator…