Neferfer

Hoek Prinses Christinalaan / Aalberselaan, Uithoorn

Materiaal: Brons

Geplaatst in: 1987

Kunstobject van een half liggende vrouwenfiguur zonder hoofd, handen en voeten. Het staat op de middenstrook aan de Christinalaan.

De naam Neferfer is afkomstig uit het boek “sinuhe”van de finse schrijer Nikki Waltari. Neferfer is in het verhaal, dat zich afspeelt in het oude Egypte. Een jonge schone vorstin met Nijl groene ogen.

Caius Spronken kunstmaker

Caius Spronken (Beek 1958) is een beeldhouwer, die geworteld is in een traditie met een sterke relatie met de klassieke beeldhouwkunst, gebaseerd op gesloten vormspanningen en plastische schoonheid. Zijn beelden en potretten in brons hebben een uitstraling van de volheid van het leven en zijn ruimtelijk zeer aanwezig.

Ze stralen een schilder-achtig vorm-gevoel uit. Het beheersen van het vak op basis van traditionele normen, is een basis om tot een niet onverplichte vrijere opstelling te kunnen komen. Caius Spronken werd geboren in een kunstenaarsfamilie.
Zijn eerste bronzen beeldjes maakte hij rond zijn vijfde levensjaar, zijn eerste expositie volgde enige jaren later.

Ook zijn latere werk is met name in brons, dat hij soms beschildert met olieverf. Tevens zijn marmeren beelden, schilderijen en tekeningen van hem bekend. In zijn werk is nagenoeg altijd een figuratieve component aanwezig, of het nu een torso, een reliëf, een fontein of een vrij werk betreft. Van zijn vader Arthur Spronken staat de speerwerper in Uithoorn.

MEER KUNSTOBJECTEN

Kunstmaker: Jorien Rooijmans-de Kruyff van Dorssen

Kunstmaker: Eric Claus

Kunstmaker: Jorine Rooijmans-de Kruyff van Dorssen

Kunstmaker: Anja Vosdingh-Bessem

Kunstmaker: Jonneke Kodde

Kunstmaker: C. Hund

Kunstmaker: Theo Mulder

Kunstmaker: Arthur Spronken

ALLE KUNSTOBJECTEN