Poppentheater Frans Hakkemars

POPPENTHEATER

Frans Hakkemars speelt solo Jan Klaassen-voorstellingen in kleine theaterzalen, op scholen, bibliotheken, straattheater(kinder)voorstelling en tussen de schuifdeuren aan huis. De poppenkast is vууr op een traditionele bakkers-, slagers- kruideniers- transport fiets geplaatst, waardoor er een mobiele kast ontstaat. In plaats van brood, worst, kruidenierswaren en de post, brengt Frans Hakkemars verhalen rond met traditionele Jan Klaassen voorstellingen in een modern jasje. Zo zijn naast Jan Klaassen, ook poppen van koning Willem Alexander,prinses Maxima, burgemeester Pieter Heiliegers, Prinses Amalia, Sinterklaas en de Kerstman aanwezig om een voorstelling op maat te verzorgen. Frans begeleidt zichzelf live op accordeon.

Frans Hakkemars is lid van de NVP-UNIMA, de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel (ongeveer 300 leden, www.nvp-unima.nl), verbonden met de Internationale Vereniging voor het Poppenspel , de UNIMA – Union Internationale de la Marionnette (ongeveer 7000 leden) www.unima.org. Hij schrijft voor het kwartaaltijdschrift De wereld van het poppenspel (oplage 500). Hij is Nederlands councillor voor de internationale UNIMA, en houdt zich daarbinnen voornamelijk bezig met het publiceren van (online) poppentheatertijdschriften wereldwijd.

Poppenspel kan vaak net op een andere manier verhalen vertellen, dan enkel een spreker, een zanger, een musicus, een danser. Soms kan en pop meer zeggen dan een acteur, meer uitbeelden: vliegen, doodgaan en weer levend worden, of weet het jonger publiek op een veilige manier aan te spreken.

WERK

CONTACT

Flevomeer 102
1423ER Uithoorn

T. 06-40610384
E. franshakkemars@hetnet.nl
W. www.franshakkemars.nl

MEER OVERIG

Sinds begin 2019 ben ik begonnen met het werken met hout en epoxy, woon in De Kwakel, werk vanuit mijn…

Alex Prooper is (digitaal) media kunstenaar. Hij studeerde natuurkunde, maar kwam meer dan 35 jaar terug te werken in de…