Bibliotheek Amstelland

Dé ontmoetingsplek voor iedereen

Met de bibliotheek heb jij er als inwoner van Uithoorn en de Kwakel een ontmoetingsplek bij. Gelegen bij de haven aan de Amstel, in het mooie en levendige recreatiegebied van het stadscentrum.

Iedereen van jong tot oud is welkom en bovendien is er veel te doen. Je kunt boeken komen lenen of in een van de lekkere luie stoelen lezen. Wil je beter leren omgaan met computers? Dan is daar in de nieuwe bieb volop de gelegenheid voor. Maar dat is nog lang niet alles. Even rustig werken, studeren, huiswerk maken of loungen hoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is er een heus podium voor voorstellingen of om kennis te delen met anderen. Er is voldoende ruimte om workshops te geven en vanzelfsprekend zijn de scholen van harte welkom. Elke woensdagmiddag is er een voorleesuurtje voor de allerkleinsten en voor de wat grotere kinderen robots bouwen met lego. Ook het taalhuis heeft zijn plek in deze bibliotheek en natuurlijk het informatiepunt digitale overheid. Kortom, de bibliotheek is er voor iedereen!

INFORMATIE

MEER TE BEZOEKEN

Het is een boerenmuseum over leven, gebruik, voorwerpen van rond 1900.Veel spullen te kijken, indruk op te doen.

Kom naar het Filmtheater Gerrit, want daar worden meerdere keren per week blockbusters, Arthouse, kinderfillms, thrillers en alle andere genres…

Met de bibliotheek in Uithoorn heb jij er als inwoner van Uithoorn en de Kwakel een nieuwe ontmoetingsplek bij.

De stichtingen in de gemeente Uithoorn die zich bezighouden met de historie van beide gemeenschappen zijn Stichting De Kwakel Toen…

Kunstmarkt voor lokale creativiteit

De kunstmarkt in Uithoorn biedt meer dan alleen een gezellige middag; het is een unieke blik achter de schermen van…

Dwars door Uithoorn loopt de Stelling van Amsterdam, bestaande uit een 135 kilometer lange dijk en een veertigtal forten.