Fort aan de Drecht

Grevelingen 30-36, Uithoorn

Dwars door Uithoorn loopt de Stelling van Amsterdam, bestaande uit een 135 kilometer lange dijk en een veertigtal forten. Het gebied buiten de dijk, die een ruime cirkel trok rondom de hoofdstad, zou in tijden van nood onder een laagje water worden gezet. De forten bewaakten de droog liggende toegangswegen tot de stad. In de ruimtes waar de soldaten verbleven zijn nu de werkplaatsen van Crea, vinden diverse bedrijven een onderkomen en zijn er twee restaurants gevestigd: Het Pannenkoekenfort en het Drechtfort voor bijzondere evenementen in particuliere en zakelijke sfeer. Wist u dat er ook een museum in het Fort bevindt en dat er rondleidingen worden verzorgd? Dit monument is dan ook zeker een bezoekje meer dan waard.

In de keelkazemat is een expositie over dit fort en Unesco-monument de Stelling van Amsterdam. Het aan de frontzijde van het fort gelegen terre-plein is te bezoeken tijdens Open Monumentendagen, waar ook de unieke pantserstand staat en twee opstelpunten voor mitrailleurs.

INFORMATIE

Grevelingen 30-36
1423 DN Uithoorn

W. www.stellingvanamsterdam.nl

MEER TE BEZOEKEN

De kunstmarkt in Uithoorn biedt meer dan alleen een gezellige middag; het is een unieke blik achter de schermen van…

Kom naar het Filmtheater Gerrit, want daar worden meerdere keren per week blockbusters, Arthouse, kinderfillms, thrillers en alle andere genres…

Met de bibliotheek in Uithoorn heb jij er als inwoner van Uithoorn en de Kwakel een nieuwe ontmoetingsplek bij.

Het is een boerenmuseum over leven, gebruik, voorwerpen van rond 1900.Veel spullen te kijken, indruk op te doen.

De stichtingen in de gemeente Uithoorn die zich bezighouden met de historie van beide gemeenschappen zijn Stichting De Kwakel Toen…

Kunstmarkt voor lokale creativiteit

De kunstmarkt in Uithoorn biedt meer dan alleen een gezellige middag; het is een unieke blik achter de schermen van…

Dwars door Uithoorn loopt de Stelling van Amsterdam, bestaande uit een 135 kilometer lange dijk en een veertigtal forten.