In Balans

In het water ter hoogte van de Glanskopmees / Korte Polderweg, Uithoorn

Materiaal: Brons

Geplaatst in: 1997

Kunstobject van een man, die een vrouw bij haar middel omhoog houdt. Het kunstobject is ter completering van de nieuwbouw in Meerwijk geplaatst. Het kunstobject is onthuld op 3 december 1997 en staat in het water aan de Korte Polderweg.

Rob Cerneüs kunstmaker

Rob Cerneüs (1943-2021)

Cerneüs combineerde aanvankelijk zijn werk als leraar op een technische school met zijn activiteiten als beeldhouwer. Vanaf 1991 is hij fulltime als beeldhouwer werkzaam. Hij had een atelier in Monnickendam. Diverse van zijn beelden bevinden zich in de publieke ruimte van Nederlandse plaatsen. In 1997 is het beeld in Balans onthuld in Uithoorn.

Cerneüs maakt voor de stichting Cenootschap beelden getiteld “de Denker”. Iedere twee jaar wordt een van deze beelden uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de kunst.

Van 2009 tot en met 2013 maakte Rob Cerneüs voor RTV Noord-Holland de kunstrubriek Uit de Kunst voor het programma Van Zuks Dus. Daarin ging hij samen met verslaggever Ron Flens langs bij kunstenaars, tentoonstellingen en musea. In 2011 wijdde RTV Noord-Holland een tweedelige documentaire aan Cerneüs en zijn werk.

MEER KUNSTOBJECTEN

Kunstmaker: Jorine Rooijmans-de Kruyff van Dorssen

Ontwerper: J. Kramer

Kunstmaker: Piet Peters

Kunstmaker: Lia van Vugt

Kunstmaker: Armando

Kunstmaker: Arthur Spronken

Kunstmaker: Theo Mulder

Kunstmaker: Frans van Seumeren

ALLE KUNSTOBJECTEN