De Liefdesboom

Aan de Zijdelweg

Geplaatst in: 2023

De sculptuur, staat bol van symboliek.

De vogel genesteld in de liefdesboom symboliseert de vrijheid in de geest en vrijheid in het algemeen, een vogel vliegt immers waarheen hij wil zonder paspoort, hij kent geen grenzen. De vogel wordt ook gezien als boodschapper: Door steeds met elkaar in gesprek te blijven kunnen zelfs de grootste conflicten worden voorkomen.

Het grote hart, staat voor betrokkenheid, tolerantie en onvoorwaardelijke liefde, in welke vorm dan ook. Het kleurrijke beeld staat vooral voor optimisme, positiviteit en de  gevarieerde kleurrijke samenleving. De liefdesboom daagt uit om een zekere vrolijkheid in de mensen losmaken.

Franz Bodner kunstmaker

Franz Bodner is geboren in Klagenfurt Oostenrijk alwaar hij zijn jeugd doorbracht. Met succes heeft hij de kunst, siersmid en metaaldesigner opleiding afgerond. Na een zijsprong in de gezondheidszorg kroop het bloed waar het niet gaan kon en heeft zijn creativiteit hem toch weer aan het schilderen en beeldhouwen gezet. Met succes. Want spoedig volgde vele exposities in diverse galeries in Oostenrijk.

Wanneer Franz Bodner in 1995 besluit  naar Nederland te verhuizen, lijkt hij ogenschijnlijk volledig een nieuwe start te moeten maken. Toch na veel geduld, ambitie, positieve instelling en een groot talent heeft hij ook in Nederland vele successen behaald. Een internationale carrière is werkelijkheid geworden. Met zijn beelden en schilderijen wil Franz Bodner aandacht vragen voor de kleine maar zo waardevolle dingen en momenten in het leven.

Met zijn kenmerkende beeldentaal in felle kleuren maakt hij zijn “eigen” wereld zichtbaar. Aan deze vrolijke werken door ogenschijnlijk naïeve figuren, ligt echter ook een maatschappelijke noot ten grondslag. Simpelweg stilstaan bij de essentie van het leven. Franz Bodner is inmiddels 30 jaar met zijn partner Dirk die een succesvolle galerie in Hoofddorp runt.

website Franz Bodner

MEER KUNSTOBJECTEN

Kunstmaker: Jonneke Kodde

Kunstmaker: Gerard Hadders en Edith Gruson van Pro Arts Design

Kunstmaker: Birgit Stigter

Kunstmaker: Tineke Slingerland-Nusink

Ontwerper: J. Kramer

Kunstmaker: Nic Jonk

Kunstmaker: Arthur Spronken

Kunstmaker: Anja Vosdingh-Bessem

ALLE KUNSTOBJECTEN