Drie uit steen

Hoek Laan van Meerwijk / Eger, Uithoorn

Materiaal: Steen
Geplaatst in: 1992

Het kunstobject bestaat uit drie stenen de grootste is okergrijs en weegt circa 1.300 kg, de middelste is grijs-zwart met grote witte vlekken en weegt 700 kg de kleinste is licht roodbruin en weegt 600 kg.

Helaas hebben wij niet meer informatie over dit betreffende beeld.
Mocht u wel meer weten over de historie van dit beeld stuur dan een mail naar info@cpuk.nl.

Gerard Höweler kunstmaker

Gerard Höweler (1940-2021)

Van 1963 tot 1967 volgde Höweler een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam bij de beeldhouwer Carel Kneulman. In de jaren zeventig tot begin jaren negentig was hij docent aan onder meer Academie Minerva in Groningen en aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Höweler exposeerde regelmatig op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij heeft een aanzienlijk aantal beelden in de openbare ruimte op zijn naam staan.

In 1992 nam Höweler als steenbeeldhouwer deel aan het Internationale Bildhauersymposium Steine an der Grenze in het Frans-Duitse grensgebied bij Merzig in de Duitse deelstaat Saarland. Andere symposia waar hij aan deelnam waren in 1985 in Villány (Hongarije), 1in 1989 in Sendai (Japan), in 1990 in Cochin (India), in 1991 in Hagi (Japan), in 1995 in Nanao (Japan), 1999 in Flörsheim (Duitsland) en in 2007 en 2008 in Vietnam.

De kunstenaar woonde, werkte en stierf in Amsterdam.

MEER KUNSTOBJECTEN

Kunstmaker: Theo Mulder

Kunstmaker: Gerard Hadders en Edith Gruson van Pro Arts Design

Kunstmaker: Charlotte van Pallandt

Kunstmaker: Caius Spronken

Kunstmaker: Ger Zijlstra

Kunstmaker: Lia van Vugt

Kunstmaker: Josje Regout

Kunstmaker: Tineke Slingerland-Nusink

ALLE KUNSTOBJECTEN