Samen verder

Hoek Alfons Arrienslaan / Wiegerbruinlaan, Uithoorn

Materiaal: Brons+ RVS

Geplaatst in: 2017

Het is een bronzen kunstobject en is gekozen door de buurtbewoners van Zijdelwaard tijdens een participatieavond waarbij twee kunstenaars twee kunstobjecten hebben gepresenteerd. Voor heen stond hier het kunstobject de baadster welke gestolen was.

Jonneke Kodde kunstmaker

Jonneke Kodde geboortejaar 1958.

Zij heeft zich na haar opleiding aan de Vrije Leergangen in Amsterdam zelf in de techniek van modellering en beelden maken verder ontwikkeld.

Met name is zij bekend van haar ranke dynamische vogelsculpturen, maar ook in haar andere beelden is de dynamiek en abstractie karakteristiek weergegeven.

Haar bronzen vogelbeelden zijn in Nederland en in vele landen daarbuiten neergestreken.

Nationaal en internationaal wordt haar werk geëxposeerd.

Mijn inspiratie komt vaak direct uit de natuur. Dynamische, ranke vliegende vogelbeelden. Dat moment van spanning en beweging. Die trek naar de volgende bestemming. De toekomst, het nieuwe, maar ook de terugkeer. Dat probeer ik te vangen in mijn beelden.

Daarbij is de observatie essentieel. De beweging van vleugels gevat in een ogenblik.

Altijd kijkend naar de natuur. Sterk werkend uit mijn geheugen. Probeer ik het beeld zo rank mogelijk vorm te geven.

Zoekend naar de grens wat technisch nog kan in brons. Als basis om te boetseren kies ik voor zwarte was. In dit materiaal zijn de slanke vormen treffend op te bouwen, die later in het zware brons toch de indruk geven dat de compositie loskomt en vliegt.

Het kiezen van de plaats in de ruimte. Zorgen dat het beeld van iedere zijde een vriendelijke uitstraling krijgt. Altijd weer dat element van natuur en beweging. Door de boetseerwas krijg ik de mogelijkheid om creativiteit en spanning in mijn beelden te combineren.

De inspiratie voor mijn vogelbeelden kreeg ik van mijn vader Piet van den Brandt. Liefhebber van de natuur in al zijn eenvoud.

MEER KUNSTOBJECTEN

Kunstmaker: Caius Spronken

Kunstmaker: Tineke Slingerland-Nusink

Kunstmaker: Sander Bosman

Kunstmaker: Karin Beek

Kunstmaker: Marie-José van der Lee

Kunstmaker: C. Hund

Kunstmaker: Piet Peters

Kunstmaker: Gerrit Rietveld

ALLE KUNSTOBJECTEN