Kunstmarkt voor lokale creativiteit

Uithoornse kunstmarkt

creatief kijkje met unieke koopjes

De kunstmarkt in Uithoorn is een ware belevenis voor kunstliefhebbers en verzamelaars. Op deze periodiek georganiseerde markt kunnen bezoekers niet alleen originele kunstwerken bewonderen en kopen, maar ook een unieke blik achter de schermen werpen van de lokale creativiteit.

De markt vindt jaarlijks plaats, en is dan geopend is van 10 tot 16 uur. De vele kramen bieden een gevarieerd aanbod aan kunstwerken, van schilderijen en keramiek tot sieraden en tassen. Hiermee is de markt een ware schatkamer voor wie op zoek is naar een bijzonder cadeau of een stijlvolle toevoeging aan hun interieur.

Markt voor lokale kunstenaars
De kracht van de Uithoornse kunstmarkt ligt in het bieden van een platform aan lokale kunstenaars. Tegen een lage kraamhuur kunnen zij hun werk presenteren aan een breed publiek en investeren in hun passie. De markt creëert bovendien een inspirerende omgeving waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten, kennis kunnen delen en elkaar kunnen inspireren.

Jaarlijks terugkerend
De eerste editie van de kunstmarkt in september 2023 was een groot succes, met veel enthousiaste reacties van zowel bezoekers als kunstenaars. De diversiteit en kwaliteit van de getoonde kunstwerken, de gezellige sfeer en de unieke ontmoetingsmogelijkheden maakten van de markt een onvergetelijke happening.

Ben je creatief en wil je je werk graag presenteren aan een breed publiek? Hou dan de agenda in de gaten en schrijf je in voor de volgende kunstmarkt. Kom langs en laat je verrassen door de talentvolle kunstenaars en het gevarieerde aanbod van de Uithoornse kunstmarkt!

Enkele tips voor een optimale beleving

  • Kom op tijd, zodat je alle kunstwerken rustig kunt bekijken.
  • Praat met de kunstenaars over hun werk en hun inspiratie.
  • Neem contant geld mee, niet alle kramen accepteren pinbetalingen.
  • Laat je verrassen door de diversiteit en ga op zoek naar een uniek kunstwerk voor thuis.
  • Geniet van de gezellige sfeer en maak kennis met andere kunstliefhebbers.

De Uithoornse kunstmarkt: een unieke beleving voor kunstliefhebbers en verzamelaars!

Extra informatie
Op de website van de Uithoorn aan de Amstel verschijnen de data van de volgende edities.
Op de Facebookpagina van Marieke Out Keramiek (MOK) vind je foto’s van de vorige edities en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

INFORMATIE

Amstelplein, 1421 SB Uithoorn

MEER TE BEZOEKEN

Dwars door Uithoorn loopt de Stelling van Amsterdam, bestaande uit een 135 kilometer lange dijk en een veertigtal forten.

Het is een boerenmuseum over leven, gebruik, voorwerpen van rond 1900.Veel spullen te kijken, indruk op te doen.

Kom naar het Filmtheater Gerrit, want daar worden meerdere keren per week blockbusters, Arthouse, kinderfillms, thrillers en alle andere genres…

Met de bibliotheek in Uithoorn heb jij er als inwoner van Uithoorn en de Kwakel een nieuwe ontmoetingsplek bij.

De stichtingen in de gemeente Uithoorn die zich bezighouden met de historie van beide gemeenschappen zijn Stichting De Kwakel Toen…

Kunstmarkt voor lokale creativiteit

De kunstmarkt in Uithoorn biedt meer dan alleen een gezellige middag; het is een unieke blik achter de schermen van…