De Waterlelie

In het water bij In het Rond

Materiaal: Brons

Geplaatst in: 1998

Het beeld is in 1998 in Uithoorn geplaatst in opdracht van het accountantskantoor Berk en Amstelland. Zij gingen fuseren en wilden dit graag visueel aan hun omgeving laten zien. Aan de gemeente Uithoorn schonken zij het bronzen beeld. Alle gasten kregen een klein exemplaar van het beeld de Waterlelie mee. Het beeld symboliseert de samenwerking.

De Waterlelie is in brons vervaardigd en hangt tussen twee pijlers van hardsteen in. Het geheel is in het water geplaatst.

Birgit Stigter kunstmaker

Vol overgave werk ik al enige tientallen jaren als kunstenares. Ondernemen hoort daarbij voor mij. Ik wil werk maken in mijn atelier én mijn werk presenteren en mensen meenemen in het verhaal dat ik wil vertellen. 

Op de kunstacademie merkte ik al snel dat ‘in opdracht’ werken mij heel erg aanspreekt. De interactie met de opdrachtgever, het gericht naar hem of haar luisteren, oog en oor hebben voor de behoefte en context, het plannen van tijd en budgetten, die veelzijdigheid past mij goed. Geweldig vond ik bijvoorbeeld een opdracht van IKEA om een serviesontwerp te maken en de gehele productie op eigen verantwoordelijkheid en persoonlijke titel te begeleiden. Aansturing van het hele team dat verantwoordelijk was voor de uitvoering in de fabrieken andere werkplaatsen, was een uitdaging die mij zeker beviel. Van de Koninklijke Luchtmacht ontving ik een aantal opdrachten waarin ik veel vrijheid had om die inhoudelijk en presentatief zelf in te vullen. Mijn werk ging over de oorlog in Afghanistan. Ik maakte onder andere een compilatie van wel 16 meter lang, die bij een entree geplaatst werd.

Als kunstenares kun je ervoor kiezen tamelijk solistisch te werken. Dat heeft niet mijn voorkeur. Daarom werk ik graag in opdracht. Ik vind het belangrijk om verbinding te maken met en tussen mensen, zodat je samen tot een mooi project en resultaat komt

Na zeven jaar in Berlijn te hebben gewoond, keerde ik in 2021 terug naar Nederland.

CV BIRGIT STIGTER

MEER KUNSTOBJECTEN

Kunstmaker: Jorine Rooijmans-de Kruyff van Dorssen

Kunstmaker: Charlotte van Pallandt

Kunstmaker: Gerard Hadders en Edith Gruson van Pro Arts Design

Kunstmaker: Kees Verkade

Kunstmaker: Eric Claus

Kunstmaker: Jonneke Kodde

Kunstmaker: Lia van Vugt

Kunstmaker: Franz Bodner

ALLE KUNSTOBJECTEN