Olifant

Op schoolplein van De Springschans / Eendracht 8, Uithoorn

Materiaal: Brons

Geplaatst in: 1990

Het kunstobject staat bij het scholencomplex Eendracht 8 op het speelplein. Veelzijdig speelplastiek in de vorm van een olifant. De opening in de slurf is een knikkerpotje, bij zijn staart kan een springtouw ingehaak worden (en is er een hand minder nodig bij het touwtje springen), in zijn rug zit een groot gat om een bal in te gooien or doorheen te kruipen.

Ella van de Ven kunstmaker

Petronella Johanna Pauline (Ella) van de Ven (Amsterdam, 10 september 1945) is een Nederlandse beeldhouwster.

Ze heeft haar opleiding gevolgd aan de Rijksacademie voor beeldende kunst in Amsterdam. Ella is bekend van onder andere het Indiëmonument in het Broersepark te Amstelveen en het Herdenkingsmonument voor Indië- en Korea-militairen Muur van Stilte op begraafplaats Beukenhof in Schiedam. Ook het monument Gordel van Smaragd op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam is van haar hand.

Met het leven als onuitputtelijke inspiratiebron, is Ella van de Ven al vele jaren een zeer succesvol beeldend kunstenares. De voornamelijk in brons gegoten beelden, lopen uiteen van figuratieve tot abstracte impressies van mens en dier. Ella weet als geen ander het creatieve te combineren met een heldere visie, waardoor zij in de loop der jaren vele grote opdrachtgevers heeft aangetrokken. Variërende van belangrijke prijzen tot grote beelden in gebouwen voor bedrijven als Ahold, FGH, diverse gemeentes en overheden. Tussen de bedrijven door zoekt Ella inspiratie in verre landen, waar ze op bijzondere wijze de culturen en natuur vast legt doormiddel van fotografie. Een veelzijdig kunstenares in de bloei van haar leven!

MEER KUNSTOBJECTEN

Kunstmaker: C. Hund

Kunstmaker: Jonneke Kodde

Kunstmaker: C. Hund

Kunstmaker: Gerard Hadders en Edith Gruson van Pro Arts Design

Kunstmaker: Josje Regout

Ontwerper: J. Kramer

Kunstmaker: Birgit Stigter

Kunstmaker: Leonie Molenaar

ALLE KUNSTOBJECTEN